Фейсбук организира масов протест срещу правителството

7
Хиляди недоволни граждани от цялата страна се очакват да излязат на протест срещу парламента и правителството
Хиляди недоволни граждани от цялата страна се очакват да излязат на протест срещу парламента и правителството

Хиляди недоволни граждани от цялата страна се очакват да излязат на протест срещу работата на парламента и действията на политическите партии на 28 януари.

Събитието се организира във Фейсбук, като е предвидено да започне от 15:00 пред Народното събрание, информира Novini.bg.

"Времето на политиците изтече! България влиза в София!", пишат организаторите.

Към протеста в столицата ще се присъединят жители на над 30 града, сред които Варна, Бургас, Добрич и Силистра.

Националната демонстрация под наслов "Тук сме!", а протестиращите обявяват, че искат да променят системата и да изкоренят мафията.

"Тук сме, защото се чувстваме роби, подложени сме на геноцид, гласът ни не се зачита, лъгани и ограбвани сме 26 г., не искаме да емигрираме, искаме достойно бъдеще за децата си, искаме достойни старини за родителите си, милеем за родината си, омръзна ни да бъдем лъгани, не можем повече да чакаме някой да ни спаси. Стига страх!", заявяват те.

Сред организаторите на протеста са активни участници в демонстрациите през февруари 2013 г., когато бе свален първият кабинет на ГЕРБ. В протестите ще вземат участие и групи от хора, които месеци наред протестират срещу новите цени на винетките и високите цени на горивата.

В ход е сценарий за сваляне на правителство. Такава информация са получили в Министерския съвет, съобщи директорът на Правителствена пресслужба Севделина Арнаудова по БНТ.

Сигналите са подадени от футболни агитки, които са призовани да излязат на протестите.

Арнаудова бе категорична, че протестите за събаряне на властта се организират от същите хора по стария познат сценарий от предишните блокади на жълтите павета, когато преди три години бе свален първият кабинет на Борисов. Крайната цел е дестабилизация на държавата, коментира тя.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари