Фейсбук ни подслушва! Messenger записва аудио чрез микрофона на смартфона

1
Фейсбук ни подслушва! Messenger записва аудио чрез микрофона на смартфона

Изглежда, че Фейсбук ще накара Агенцията за Национална Сигурност да ревнува при събирането на лична информация и следене на потребителите, пише kaldata.com

Оказа се, че при инсталирането на Facebook Messenger, се предлагат условия за ползване на това приложение, в които се иска съгласието на потребителя да се записва аудио чрез микрофона на неговото мобилно устройство, по всяко време, без негово предварително съгласие.

Споразумението е така оформено, че потребителите интуитивно приемат условията, без дори да ги четат и това позволява на най-голямата социална мрежа в света да подслушва и записва всички звуци, получени чрез вградените микрофони в различните мобилни устройства… „по всяко време без ваше съгласие.

Общите условия разрешават на Фейсбук да заснема фотографии и видео чрез камерата на смартфона, отново без вашето предварително съгласие. Нали вече сте приели условията.

Има и още! Фейсбук може да чете регистъра с приетите и неприетите повиквания и да прочита данните за контактите, записани във вашия телефон и дори да изчислява периода и честотата на вашите обаждания към различните физически и юридически лица.

Много голяма част от потребителите ще се съгласят с тези условия, дори без да ги четат, а това означава, че са напълно съгласни Фейсбук да ги подслушва 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата.

Източник: KALDATA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари