Фалшиви свидетелски показания по делото срещу Бисер Миланов

0
Бисер Миланов е обвинен за две хулигански деяния, извършени в периода 13 – 15 януари 2014 г., като и двете са насочени срещу журналисти
Бисер Миланов е обвинен за две хулигански деяния, извършени в периода 13 – 15 януари 2014 г., като и двете са насочени срещу журналисти

Фалшиви свидетелски показания се появиха по делото срещу Бисер Миланов, известен още като Петното, предаде Topnovini.bg.

Той е обвинен за две хулигански деяния, извършени в периода 13 – 15 януари 2014 г., като и двете са насочени срещу журналисти. Припомняме, че Миланов заплаши всеки, който го представя с прякора му в медиите да бъде съден поименно.

Свидетелят Йордан Динкин е бил принуден да подпише протокол с показания, без да го прочете, представен пред полицията, срещу Бисер Миланов относно задържането му в началото на 2014 г. по време на протестните действия срещу правителството на премиера Пламен Орешарски. Тогава Динкин е бил шофьор на началника на Специалните полицейски сили (СПС) гл. инспектор Пламен Семков, а нареждането идва от шефа му. В деня на задържането на Миланов обаче на работа е бил вторият шофьор Васил Михайлов. По неговите думи Семков му е казал, че е „без значение какво пише в протокола“ и го е накарал да го подпише с неговото име.

Свидетелят каза пред съда, че за първи път вижда подсъдимия на живо по време на днешното съдебно заседание. Преди това го е виждал само по телевизията.

Припомняме, че на 13 януари 2014 г. Миланов е проявил агресия над екип на бТВ, като отскубнал часовника на оператора Любен Кацаров от ръката му и заплашил репортера Мария Цънцарова, докато те провеждали журналистическо разследване срещу него. Цънцарова е била блъсната от Миланов в раменете, а след това той е хвърлил и запалена цигара към лицето й.

След като делото започна с 25 минути закъснение, бяха изгледани видеозаписи от емисията на бТВ от 14.01.2014 г. и от сутрешния блок на медията от 15.01.2014 г., на които се вижда разправата между Миланов и неговите хора с журналистическия екип на бТВ. Съдът констатира, че изготвената съдебна експертиза съвпада със записите. Според адвокат Велимир Атанасов видеото от репортажа не отговаря на действителността, защото е монтиран и изразява някакви действия на Миланов. Той поиска от съда да бъдат разгледани и видеозаписи, направени с мобилни телефони, които също отразяват случилото се на 13 януари 2014 г. пред къщата, която Миланов обитавал под наем.

На 15 януари същата година известният като Петното заплашил със саморазправа македонския журналист Митко Георгиев по време на протестите. Той отправил към него думите „Боклук македонски, бягай у Македония, да не те пребием тук“.

Георгиев е председател на сдружението „Мост на българите в Македония“, което е изразявало активно позицията си против кабинета „Орешарски“. По думите му интелектуалци от Македония са се събирали в София на протестите на свои разноски, като са говорели „защо трябва да падне тази ненародна власт“. По време на един от протестите Миланов и още няколко души отишли при тях. Тогава Георгиев му казал, че „мястото му не е там като поддръжник на Орешарски“. В този момент избухнала и агресията на подсъдимия, който се обърнал към него с описаните заплахи.

Няколко дни по-късно Георгиев е бил интервюиран от екип на бТВ пред паметника на Цар Освободител. Миланов също бил там, като бутнал с ръка в тялото репортера Петър Нанев, като му крещял да се махне и го заплашвал, че ще играе бокс с него. Георгиев е мислел, че полицията, която била около паметника в същото време, е изпратила подсъдимия да прави провокации. Според него не е нормално Миланов да се държи храбро, без да го пазят униформените.

По време на съдебното заседание съдия Анелия Щерева направи няколко забележка на подсъдимия да не говори, докато тя се изказва. В отговор Миланов заяви, че се държи „достатъчно възпитано“, щом търпи да му повдигат обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари