Фалшиви почивки в чужбина предлагат масово във Фейсбук

1
Ужилени от измамата се чудят как да си върнат парите
Ужилени от измамата се чудят как да си върнат парите

Ужилени от измамата се чудят как да си върнат парите

Във Фейсбук започна масово предлагане за организиране на български групи за почивки в чужбина, която дейност е незаконна и не може да се извършва без лиценз за туроператор или туристически агент. Такива постове има във Фейсбук групата „Искам да пътувам!“, алармира пред TravelNews Пресиян Лозанов, собственик на туроператора „Ара тур“. Предложенията идват от следните профили – Dani Draganova, Essy Angel, Красимира Петкова, Ivo Ivanov и др., информира TravelNews.

В офиса ни вече дойдоха ужилени дами, които са платили за екскурзия за Тенерифе по лична сметка. Отменили им полета и сега се чудят как да си вземат обратно парите. Практиката с предлагане на почивки във фейсбук групи вече е масова, като има такива направени за Гърция, Турция, Йордания и за други дестинации“, обясни Лозанов. Според него мнимите организатори на екскурзии използват вратичка в закона, че организират пътешествия с приятели. Има доста нагли хора, които как така по едно и също време ще са с „приятели“ в Япония, Куба и Сицилия, коментира Пресиян Лозанов. Затова хората трябва да внимават на кого се доверяват.

От Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ) вече са подали над 10 сигнала за лица, които организират екскурзии без лиценз, до Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, Икономическа полиция и прокуратурата. „Те вече се проверяват от прокуратурата и Икономическа полиция, защото са физически лица“, обяви пред TravelNews Павлина Русева, член на УС на ОБТ и собственик на туроператора „Сейф травел“. Министерството на туризма и КЗП са без правомощия, защото могат да контролират само физически лица, т.е. фирми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари