Фалшив инспектор глобява пътници за неносене на маски в столичния градски транспорт

0
Жертвите му са предимно момичета от Студентски град
Жертвите му са предимно момичета от Студентски град Снимка: БНТ

Абсурд в градския транспорт в София

Мъж, представящ се за инспектор, се опитва да глоби пътници, които не носят маски. Мъжът няма нищо общо с контролните органи и обект на опитите му за измама засега са предимно момичета от Студентски град. Две от тях застанаха пред камерата на БНТ.

Здравейте! Искам да ви предупредя да бъдете внимателни!

Така Симона започва съобщението си към всички, които ползват градския транспорт и могат да попаднат в нейната ситуация.

"Един човек дойде, хвана се така с ръце отпред и отзад. Втренчи поглед в мен и момичето до мен и каза на момичето до мен "Вижте си маската как ви е, тя ви е под носа. Вижте на момичето до вас - маската ѝ е над носа. И вие подлежите на глоба. Слизате с мен на следващата спирка и ще ви глобя", разказва Симона.

От тук нататък този разказ се умножава. Разказва ни го още едно момиче, което ще наречем Мая.

"Дойде при мен и се представи за проверяващ, тъй като аз не носих предпазна маска, той поиска да ме свали от автобуса. Там щяло да има полиция. Ако няма - щял да извика такава.

Разказват го още десетки момичета във Фейсбук. В разказите им мъжът се представил за частно лице, което помага на полицията. Длъжност, която не съществува.

Симона Йорданова: Звучеше добре, звучеше респектиращо.

Мая: Беше толкова убедителен, че човек малко се замисля.

Потърсихме шофьорите в Столичния автотранспорт и ръководителят им потвърди за случая.

"Това, което сподели водача - мисли, че този господин преди около 2 месеца се е представял за контрольор", каза Кирил Георгиев, Столичен автотранспорт.

И отново е събирал глоби на нередовни пътници, облечен в жилетка и с фишове подръка. С помощта на Центъра за градска мобилност кадрите с мнимия инспектор са открити.

"Съответните записи ще бъдат предоставени на полицейските служители", обясни Станислав Станков, организатор "Контролна дейност", ЦГМ.

Единствените, които могат да упражняват такъв контрол остават служителите на РЗИ. Но и те - задължително трябва да се легитимират.

БНТ: Виждала ли си проверяващи за спазването на противоепидемичните мерки, ама истински проверяващи?

Симона Йорданова: Не, не съм. Никога. Аз всеки ден пътувам с градския транспорт. 280, 94, всички линии, които идват към Студентски град, а и не само, с метро... И никога не съм виждала проверяващи за носенето на маски, само в началото имаше полиция, но те са на спирките и наблюдаваха само.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари