Facebook забранява всякакви публикации, които съдържат фразата „stop the steal“

0
През последните дни Facebook води война с всякакво съдържание, което подкрепя нападението срещу Капитолия
През последните дни Facebook води война с всякакво съдържание, което подкрепя нападението срещу Капитолия

През последните дни Facebook води война с всякакво съдържание, което подкрепя нападението срещу Капитолия, което се случи миналата сряда в САЩ

Миналата седмица Facebook и Instagram блокираха за неопределен срок акаунтите на Тръмп във Facebook и Instagram. Сега Facebook обяви, че забранява всякакви публикации, които съдържат фразата „stop the steal“ или „спрете кражбата“ – популярен митинг, който обединява хората, които смятат, че президентските избори на САЩ през 2020 г. са манипулирани в полза на Байдън.

„Премахнахме оригиналната група „Stop the steal“ през ноември и продължаваме да премахваме страници, групи и събития, които нарушават някое от правилата ни, включително и разпространяват призиви за насилие“, пишат от Facebook в официалния си блог в понеделник. Facebook казва, че разрешава „сериозни разговори“ за резултатите от изборите през 2020 г. Компанията обаче заяви, че наблюдава продължаващи опити да се организират събития срещу резултатите от президентските избори в САЩ. От социалната мрежа се притесняват, че тези усилия могат да доведат до насилие, пише KALDATA.

Изглежда обаче тази забрана не е автоматизирана и социалната мрежа няма да блокира всички публикации, които съдържат „stop the steal“. В понеделник служители от редакцията на Ars Technica са опитали да напишат публикация във Facebook, която съдържа репликата „stop the steal“, като публикуването е било успешно. От социалната мрежа казват, че ще им бъде необходимо известно време, за да въведат прилагането на въведената забрана.

Facebook не е единствената технологична компания, която обявява нови ограничения за предотвратяване на повтаряне на насилието от миналата сряда. До миналата седмица кампанията на Тръмп и Републиканската партия използваха ExactTarget програма за имейл маркетинг, собственост на Selesforce, за изпращане на имейли за набиране на средства. В дните преди бунта миналата сряда кампанията изпращаше по няколко имейла за набиране на средства всеки ден. Но от сряда вече не се изпращат имейли. Saslesfroce потвърди пред Vice, че е „предприела действия“ срещу Републиканския национален комитет, за да „предотвратят използването на услугите им по какъвто и да е начин, който може да доведе до насилие.“

Мерки като тази се предприемат на фона на нарастващата загриженост, че може да настъпят нови актове на насилие преди стъпването в длъжност на избрания президент Джо Байдън на 20 януари. В понеделник федералните власти на САЩ заявиха, че планират да блокират част от столицата на страната за шест дни, преди Байдън да положи клетва. Някои десни екстремисти обещаха да се върнат в столицата на страната преди встъпването в длъжност през следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари