Facebook спря десетки хиляди приложения

1
Спрени са приложения от около 400 разработчици
Спрени са приложения от около 400 разработчици

От Facebook заявиха в публикация, че са спрели десетки хиляди приложения от около 400 разработчици.

Това е част от разследване след скандала с Cambridge Analytica, пише Kaldata.

От март 2018, Facebook започва да разглежда приложенията, които имат достъп до информацията на потребителите. Целта е да се открие дали има и други приложения, които ползват неправомерно информация за милионите потребители на социалната мрежа.

Това е нормално, предвид какви последствия имаше. Марк Зукърбърг бе изслушван от конгреса, а компанията все още се бори да възстанови репутацията си.

Много от „ударените“ приложения са източвали информация от профилите на Facebook потребители. Други са показвали публично информация, без да защитят самоличността на хората. Като цяло нарушенията на правилата на платформата са масови.

От компанията са категорични, че не са открити други случаи на злоупотреба с потребителска информация, освен тези, които са обявени публично.

Става ясно, че проверката на приложения ще продължи и към момента са прегледани милиони. Точни цифри не са споделени, но става ясно, че няколко приложения са напълно баннати от платформата, а срещу други са заведени дела, предават от Seattle Times и TechCrunch.

Как оценявате усилията на Facebook да поправи кашата, която бе забъркана от самите тях? Ще дойде ли някога ден, в който името на компанията, няма да бъде свързвано с проблеми с поверителността на хората?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари