Facebook ще блокира публикации, които отричат или подценяват Холокоста

0
Марк Зукърбърг активно настояваше досега да се запази правото на потребителите да изказват различни мнения и хипотези за Холокоста и да разпространяват своите гледни точки на един от най-големите геноциди в историята на човечеството още през 2018 г.
Марк Зукърбърг активно настояваше досега да се запази правото на потребителите да изказват различни мнения и хипотези за Холокоста и да разпространяват своите гледни точки на един от най-големите геноциди в историята на човечеството още през 2018 г. Снимка: БГНЕС/архив

От вчера, 12 октомври 2020 г., Facebook казва, че ще забранява публикации, които отричат съществуването или сериозността на Холокоста, нещо, което социалната мрежа изглежда досега не е предприела

Това е поредната стъпка в развитието на Facebook – социалната мрежа, която съществува от 16 години и е най-популярната в света към момента. Към момента правилата и алгоритмите на Facebook забраняват публикации, които включват конспиративни теории, език на омразата, фалшиви новини и други, пише KALDATA.

Забраната за отричане на Холокоста изглежда разумна, когато става сума за социална мрежа с милиарди активни потребители. Но главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг активно настояваше досега да се запази правото на потребителите да изказват различни мнения и хипотези за Холокоста и да разпространяват своите гледни точки на един от най-големите геноциди в историята на човечеството още през 2018 г.

Тогава Зукърбърг каза през портала Recode, че „не вярвам, че нашата платформа трябва да премахва такива публикации, защото мисля, че има неща, за които различните хора имат различни гледни точки.“

Сега, най-сетне Facebook разширява вътрешните си политики за борба с речта на омразата и забранява „всяко съдържание, което отрича или изкривява Холокоста, се казва в съобщението на компанията.

Подробностите относно това какво се разбира под „изкривяване“ на Холокоста все още са оскъдни. Всеки, който публикува съдържание, което отрича Холокоста, ще бъде пренасочен към достоверни ресурси с информация за геноцида извън Facebook, казват от ръководството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари