Ежедневни проверки на полицията и пожарната в Русенско

1
От Телевизионната кула в Русе се извършва 360 градусово наблюдение с цел ранно откриване на пожари
От Телевизионната кула в Русе се извършва 360 градусово наблюдение с цел ранно откриване на пожари Снимка: Радио Видин / архив

Ежедневни проверки от съвместни екипи на полицията и пожарната са в ход в Русенско.

Това стана ясно от проведена среща на Борислав Българинов и неговия заместник Синан Хебибов с директорите на ОДМВР и РДПБЗН съответно старши комисар Мирослав Дамянов и комисар Валентин Красналиев.

Освен това до отмяна на екстремалния индекс на пожароопасност всеки ден между 10.00 и 17.00 часа ще има пост на най-високата точка в региона – Телевизионната кула в Русе. От там ще се извършва 360 градусово наблюдение с цел ранно откриване на пожари. Междувременно служители на горските и ловни стопанства извършват обходи и наблюдения през светлата част на деня. Два високопроходими автомобила на Държавно ловно стопанство „Дунав“ са допълнително оборудвани със съдове с вместимост около 600 литра вода, моторна помпа и необходимата техника за първоначални действия при възникване на пожар.

По време на проверките ще се следи за стриктно спазване на забраната за палене на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи, палене на открит огън, тютюнопушене и паркиране на моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние, по-малко от 50 метра до тях. Припомняме, че е забранено и паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м. от границите на горските територии и изхвърляне на незагасени цигари в местата за събиране на отпадъци в районите на бензиностанции, крайпътни заведения, самостоятелни паркинги и места за почивка. В обсега на проверките влизат още ловните и риболовни излети. Специално внимание ще бъде отделено и на спазването на нормите за пожарна безопасност от страна на животновъдите и земеделските производители, а също собствениците на пчелини. За нарушения ще се следи и в районите на природните паркове, обособени места за пикници, заслони и екопътеки.

Повече информация относно пожарната безопасност може да откриете тук: https://www.ruse.bg/budete-bditelni-izklyuchitelno-visoka-ostava-opasnostta-ot-pojari.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари