Евровизия 2023 започва с песен на български

0
Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия 2023
Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия 2023

Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия 2023

Шоуто ще започне от 22:00 часа българско време и ще може да се гледа на живо в официалния канал на конкурса. 15 песни ще се борят за 10 места за финала, а сред тях е песента на Чехия „My Sister’s Crown”, в която има рап част на български, изпълнена от Танита Янкова, която е част от групата “Vesna”.

Еуфорията от конкурса няма да подмине и феновете на Евровизия в България, които ще имат възможност да гледат заедно излъчването на полуфинала тази вечер на живо в София. Това ще се случи по време на първата вечер на Sofia Eurovision Party 2023. Събитието, което ще се проведе в The Steps на ул. Братя Миладинови 12, отваря врати в 21:00 часа и е със свободен вход.

Четири от държавите фаворитки за спечелването на тазгодишното издание също ще се качат на голямата сцена в Ливърпул тази вечер. Това са Швеция, Норвегия, Израел и Финландия, които ще се борят за вота на публиката и мястото си на финала. На сцената тази вечер ще видим и поп звездата Рита Ора, която ще има специално изпълнение в полуфинала.

На сцената на Евровизия триумфално завръщане ще направи Лорийн, която е шведския представител в Ливърпул. След победата си от 2012 година с превърналата се в запазена марка на конкурса „Euphoria”, тя ще се качи на сцената на Евровизия 2023 с най – новия си хит - „Tattoo”, която вече покори, както музикалните класации в Швеция, така и тези в цяла Европа.

Украйна спечели правото да домакинства Евровизия 2023 след победата на рап групата Kalush Orchestra и тяхната песен „Stefania”. Поради продължаващите военни действия на територията на Украйна, организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия взеха решение да предоставят домакинството на конкурса на Великобритания, завършила на второ място в Торино, благодарение на Сам Райдър и неговия международен хит „Spaceman”. Мотото на тазгодишното издание на конкурса, организирано от Би Би Си и украинската национална телевизия, е „Обединени от музиката“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари