Европейски туроператори се отказват от България, била рискова дестинация

1
Туроператори от Германия вече анулираха програмите си за България, защото страната ни е смятана за рискова дестинация
Туроператори от Германия вече анулираха програмите си за България, защото страната ни е смятана за рискова дестинация Снимка: Dunavmost, архив

Ще бъде ли летният туристически сезон през 2022 г. по-лош от този през 2020-а, когато COVID пандемията затвори целия свят?

Туроператори от Германия вече анулираха програмите си за България, защото страната ни е смятана за рискова дестинация, предаде bTV

Какви са нагласите по Южното Черноморие и по-специално в курорта „Слънчев бряг“?

Собственичката на един от хотелите там, който разполага с 220 стаи – Галина Танева каза, че към момента сезонът върви добре и вече има резервации. Стартът на сезона е на 1 май с туристи от Полша и Англия.

Предвид на случващото се между Русия и Украйна със сигурност се знае, че тази година не може да се разчита на руските туристи, които иначе са много в нашата страна.

Галина Танева обаче е оптимист и се надява на успешен летен сезон, а работата им да бъде спокойна.

„До преди избухването на военния конфликт в Украйна пазари като Чехия, Полша и Румъния вървяха с резервации с нивата към нивата през 2019 г. На този етап голяма част от резервациите са на пауза. Надяваме се на завръщане на туристите от Великобритания. Също така се надяваме на тези от Израел, които отсъстваха две години“, каза Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

По думите ѝ не може да се говори за масови откази от резервации у нас. Засега не може да се каже и колко от хотелите няма да отворят тази година. Знае се обаче, че 20-30% от детските лагери няма да отворят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Нели КОЛЕВА
    В интервюто няма дума за българите като желани туристи!Задавам си логичния въпрос-защо?Тази собственичка не е ли помислила,че може да има отмяна на тези резервации?Да не стане така да молят българите да им спасяват сезона отново?Аз лично не бих го направила.
  • 2
    2
    ...
    хахахаха хахахаха хахахахах. страхотна новина ! мор на мутрите с евтино построените бараки. да се тънтуркат с бежанците. и това им е много.
  • 7
    1
    русенец
    Нормално е. С нашите политици е нормално да ни смятат за изключително рискова дестинация, по-зле и от фронтова държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари