Европейски ден без загинали на пътя

0
Нека заедно заявим своята съпричастност!
Нека заедно заявим своята съпричастност!

За втора поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който ще се проведе като полицейска операция под името EDWARD European Day Without A Road Death.

Институциите и партньорите подкрепящи инициативата на TISPOL са повече от 80 и сред тях са министерства, държавни агенции, областни администрации, общини, фондации, медии и др.

Мотото на тазгодишната операция, посветена на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември) е СПАСИ ЖИВОТ! и се подкрепя от Европейската комисия.

Благородната цел на организаторите е да се привлече вниманието на водачите да са по-внимателни на пътя и чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се намали стряскащата статистиката за загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.

Включването на България в операцията е стъпка към намаляване броя на ранените и загиналите от инциденти на пътя и ще ни нареди до държавите запазили повече човешки животи!

Нека заедно заявим своята съпричастност и ангажираност, популяризирайки 21 септември като Европейски ден без загинали на пътя!

Информация: https://www.mvr.bg/press/актуална-информация/актуална-информация/актуално/преглед/актуално/edward-2017 - на този адрес може да намерите всички подробностите за инициативата;

 http://roadsafetydays.eu/  -  за желаещите да се регистрират и подкрепят инициативата;

Ангажиментът може да бъде деклариран и с подписването на обещание за подкрепа на деня без загинали на пътя на адрес: https://projectedward.eu/, а в социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи (#ProjectEDWARD);

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари