Европа се връща към въглищата

0
Русия обвини Европа, че сама си е виновна за намалелите доставки на газ
Русия обвини Европа, че сама си е виновна за намалелите доставки на газ Снимка: IStock

Русия обвини Европа, че сама си е виновна за намалелите доставки на газ

Най-големите потребители на руски газ в Европа видяха алтернатива на синьото гориво във вече отречените въглища, предаде Reuters.

Германия, Италия, Австрия и Нидерландия дадоха сигнал, че централите на въглища могат да помогнат на Европа да преодолее кризата с намалелите руски доставки.

Властите в Нидерландия обявиха днес, че вдигат тавана за производство, наложен на ТЕЦ-овете в страната и активира първата степен от плана за справяне с енергийни кризи.

Италия се доближи на крачка от обявяването на енергийна тревога, след като "Газпром" за пореден път съобщи на "Ени", че ще получи само част от поръчаното синьо гориво.

Германия, която също изпитва спад на доставките обяви в неделя, че може да рестартира въглищните централи, които е планирала да затвори. "Това е болезнена, но необходима стъпка", каза министърът на икономиката Роберт Хабек.

Русия от своя страна за пореден път обвини Европа, че сама си е виновна, тъй като е прибегнала до налагането на санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    барак рамазан
    Русия не упреква, ами се подхилква, защото простите слуги на каклмукавите кравари - еврогейците, си го набутахме до вратните прешлени с това да бъдем толерантни с урките.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари