Евродепутати ще проверяват как се управляват еврофондовете у нас

0
Може да се разговаря и с разследващи журналисти по темата, обясни председателят на парламентарната комисия Моника Холмайер
Може да се разговаря и с разследващи журналисти по темата, обясни председателят на парламентарната комисия Моника Холмайер Снимка: ЕПА / БГНЕС

Евродепутати от комисията по бюджетен контрол ще посетят България през април, за да се запознаят на място с управлението на средствата, предоставяни от бюджета на ЕС

Това съобщи днес председателят на парламентарната комисия Моника Холмайер, цитиран от БТА.

По нейните думи може да се очаква евродепутатите да разговарят с представители на няколко министерства, отговорни за европейските проекти у нас, както вероятно и с участници в неправителствени организации и разследващи журналисти. Тя отбеляза, че решението за проверка е свързано и с наложените от САЩ санкции срещу български граждани заради участието им в корупция.

Холмайер уточни, че посещението първоначално е било предвидено за миналата година, но е било отложено заради предсрочните избори в нашата страна. Новата програма предвижда евродепутатите да бъдат у нас от 11 до 13 април.

На днешното заседание на парламентарната комисия Рафаел Санчес от дирекцията по регионална политика на Европейската комисия заяви, че проверка в нашата страна миналата година не е установила съществени нарушения. Възнамеряваме да правим проверки всяка година, предвиждаме ново посещение преди лятната ваканция, за да видим качеството на някои проекти, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    русенец
    Ха-ха-ха! Тоя ще си тръгне богат!:)))))))))))))))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари