Евика Силиня сравни Русия с непредсказуем алкохолик

2
Живеем до съсед, който, може да се каже, е като алкохолик или наркоман, чиито действия не можем да предвидим, заяви латвийската премиерка
Живеем до съсед, който, може да се каже, е като алкохолик или наркоман, чиито действия не можем да предвидим, заяви латвийската премиерка Снимка: Evika Silina / Facebook

Живеем до съсед, който, може да се каже, е като алкохолик или наркоман, чиито действия не можем да предвидим, заяви латвийската премиерка

В отговор на въпрос запитана за рисковете, които Русия създава за сигурността на страната ѝ, латвийската премиерка Евика Силиня сравни голямата съседка на Латвия с непредсказуем "алкохолик", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Живеем до съсед, който, може да се каже, е като алкохолик или наркоман, чиито действия не можем да предвидим", заяви тя пред латвийското обществено радио, "Трябва да сме наясно, че живеем в съседство с Русия, с Беларус".

Латвия е бивша съветска република, която е член на НАТО и Европейския съюз и има 214-километрова граница с Русия. Това поражда опасения, че тя, заедно с другите две балтийски републики, Естония и Литва, може да станат следващите цели на Москва в случай на победа в Украйна.

Трите държави са верни съюзници на Украйна и отношенията им с Русия бързо се влошиха след руското нахлуване в съседната страна, припомня АФП. През януари Литва, Латвия и Естония решиха да засилят охраната на границите си с Русия и Беларус, позовавайки се на необходимостта от възпиране и защита срещу военни заплахи.

Силиня заяви, че руският президент Владимир Путин, който се очаква да спечели нов мандат на президентските избори следващата седмица, се опитва "да сплаши околните държави".

Миналият месец външните министри на балтийските републики заявиха, че предстоящите избори в Русия няма да бъдат "нито свободни, нито честни" и осъдиха "репресиите" на Кремъл срещу опозицията и независимите медии, припомня АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    .....
    https://www.egafd.com/actresses/gallery.php/id/E00701 Ей я - на. Който не вярва. https://www.egafd.com/fora/viewtopic.php?t=968506 първо оттук.. https://www.defenddemocracy.press/porn-actress-in-the-latvian-government/ и още..
  • 0
    5
    .....
    А, намерих го. Те точно тая. Евика Селиня.
  • -2
    4
    .....
    Някоя от тия, "министър - председателки" не си спомням коя, беше порно звезда. Май на Латвия..
  • 5
    3
    кво да река?
    Ами „балтийските пудели“ не е измислено от мен!
  • 2
    2
    Spermaman
    Ами явно ви е по-добре със съсед мюзлиман, който да ви пори жените и дъщерите, и съсед пеерас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари