Евгений, съжалявам, че те познавам!

2
Реанимацията и актуализацията на канарчето Евгени ме върна години назад
Реанимацията и актуализацията на канарчето Евгени ме върна години назад

"Реанимацията и актуализацията на канарчето Евгени ме върна години назад.

В далечната 1990 или 1991-ва година когато имах лошия късмет да работя във в. "Демокрация", вестникът на СДС. Много време мина от тогава и няма причини, които да ме спрат да говоря за двугодишния си престой в синия "орган". В онова време "Демокрация" излизаше направо по инерция, възникнала от ентусиазма на хората, които очакваха някаква промяна и смяна на системата. Евгени Михайлов, станал популярен с танкковата си видеокасета, беше се сближил почти неприлично с Косьо Мишев, българин, емигрирал в САЩ, който демократичната илюзия беше командировала в България още в първите дни след 10 ноември 1989 г.

Михайлов и Мишев имаха тъпия тоталитарен навик да нахълтват в редакцията на в. "Демокрация" в късни часове и да се разпореждат, подобно на чекисти и комисари, какво да се публикува на първата страница на "синия" вестник. Агресията им създаваше поредица от производствени и организационни проблеми, свързани с отпечатването на поредния брой. Аз и друг път съм разказвал за тия дивашки намеси в работата на дежурните екипи и редакторите на вестника. Имам много и все лоши спомени от бруталната агресия на тия двамата, които нищо не разбираха от журналистика и вестникарство, но се изживяваха като влъхви и последноинстанционни "пророци" на някакви си техни истини. Между другото, така постъпваха и "издателите" на другия демократичен вестник, в който имах лошия късмет да работя - "Свободен народ" на д-р Дертлиев и старците, които възродиха БСДП по един трагикомичен начин.

Сега режисьорът и операторът Михайлов отново се появява на сцената в една позорна и опозоряваща роля. Опозоряваща за хората, като мен. Които по стечение на обстоятелствата се е налагало да го познават, да разговарят с него и да се опитват да го убеждават да си гледа режисьорството, операторството и да направи така, че интригите му да бъдат колкото е възможно по-малко релефни и забележими.
Днес Евгени открито премина в окопа на една антибългарска политическа формация. А аз ще се опитам да го залича от лентата на спомените си. Едва ли ще успея, но ще се опитам."

Това написа във "Фейсбук" Любомир Кольовски по повод новината, че Евгений Михайлов влезе в листите на партия ДОСТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари