Евгений Кънев: Ще има полза от “Лукойл” у нас

1
Рафинерията ни в Черно море ще повиши геостратегическото си значение, каза икономистът
Рафинерията ни в Черно море ще повиши геостратегическото си значение, каза икономистът Видео: bTV

Рафинерията ни в Черно море ще повиши геостратегическото си значение, каза икономистът

Според мен ще има полза от “Лукойл” у нас. Оттук нататък нашата рафинерия ще повишава своето геостратегическо и геополитическо значение, тъй като в Черно море ще се търгува не само руски нефт, но и казахстанския нефт”, заяви икономистът Евгений Кънев в предаването “Тази сутрин” по bTV.

Той подчерта, че предстои да влезе в сила тръбопроводът между Средиземно море и Черно море, който ще пренася не руски нефт. “За Русия това ще е от стратегическо значение да пази тази рафинерия, за да не се продава друг освен руски петрол”, каза Кънев.

Икономистът коментира и това дали нашата рафинерия ще може да преработва и различен петрол от руския. “По моя информация и преди войната, капацитетът на рафинерията е бил зает с до 40% не руски петрол. Така, че няма никакъв проблем за пренастройката на инсталациите”, каза Кънев.

В началото на седмицата стана ясно, че ръководството на рафинерията „Лукойл Нефтохим Бургас“ се е договорило със служебното правителство да прехвърли цялата си икономическа дейност в България и да плаща данъците върху печалбата си в страната. В замяна на това Министерският съвет трябва да позволи на „Лукойл“ да продължи да внася руски петрол от сорта „Уралс“ за България до края на 2024 г.

Според него тази сделка за Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари