Евгени Минчев: Българското семейство е устойчиво, въпреки ракийката и салатката

0
Онова, което идва от Запада е покосено от липса на обич, разсъждава светският лъв
Онова, което идва от Запада е покосено от липса на обич, разсъждава светският лъв Снимка: Facebook / Evgeni Minchev PR

Онова, което идва от Запада е покосено от липса на обич, разсъждава светският лъв

Не ми е дадено да имам свое семейство, нито с това, от което идвам, се случиха нещата. Но дълбоките ми човешки убеждения са за здравите устои, социална власт, възпитание и отговорност в едно истинско семейство. Заплахата за него е все по-голяма от странните щения на колцина, чиито въжделения са да заличат границите между традиционно семейство и да го размият в розовите океани на безличието. От това ще следва една разюзданост, необузданост, прещракване на добре смазаната система и йерархия, към безразличие и слепота за основните човешки ценности, пише Евгени Минчев за вестник Труд.

А ценности се изграждат в едно семейство. Там, където царува грижата, възпитанието, образованието, първите седем години, а и следващите няколко. Да се късат връзките с този модел на обществено съществуване е като да отвориш вратите на всички затворници, преди да са излежали присъдите си, преди да са се поучили от грешките. Ако се разпуснат семействата, които не сравнявам със затвор, ще бъдат поставени в риск милиони подрастващи, за които няма напътствия и те трябва да учат уроците си по уличния начин. Улицата е създала много герои, положителни и не, но тя не може да бъде гаранция за просперитет, защото тя може да създаде устойчив вълк, но имаме нужда не само от вълци. Защо някои искат да заменят уюта на семейството с несигурната среда на неизвестното, да изсекат без време гората с плодоносни дръвчета и да я засеят с кактуси и тръни.

Или може би мамини глезанчета, получили изкуствена обич, сурогатни чувства, закърмени с мляко на прах, хранени с месо от лаборатория, искат своето отмъщение към света. Защото някъде живеят задружно и в любов и не вярват, че парников ефект унищожава планетата. Те стоят с грейнали лица на масата си, независимо от количеството храна, но имат какво да си кажат и заспиват с благодарност и молитва.

Българското семейство е далеч по-устойчиво от някои зад граница, макар и видимо обединени от ракийката, салатката и „ще завърши ли детето осми клас“. Да, дори завършилите осми клас могат да бъдат добри деца, добри граждани и добри обущари, ако в друго не се справят. Защото завършилите западни или западнали колежи, често остават най-големите разочарования за себе си, обществото и родителите.

Онова, което идва от Запада е покосено от липса на обич, но както хлебарката оцелява известно време без глава, така са и те. Използват последните си предсмъртни движения, за да споделят разпада си с нас - онези, които са приели за опитни зайчета или говеда за масово изтребление.

Не се предавайте, хора. Семейството не е само законова определеност, то е предопределеност от Бога и доколкото можем, нека го опазим. Или поне да не допускаме жалките орди на лекомислието да стигнат до прага ни. Пазете се, трябваме си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    до 2
    Аз си подбирам какво да чета. Определено някакъв необразован педал не ми е авторитет, за разлика от теб. А ти разбра ли какво съм написал, бе рожбо на съвременната образователна система? "Рожба на съвременната ни образователна система" е евфемизъм за идиот. Превеждам ти го за да не останеш с впечатление, че ти правя комплимент. А кой от двама ни е джендър веднага става ясно.:) А каквото пожелаваш на другите, да ти се връща стократно!:) Хубав ден да имаш!
  • -4
    2
    "русенец", идиото?
    Ти разбра ли за какво иде реч или си ит онези идиоти, съсипващи основаната клетка на обществото! Де гиди джендър недорасъл, чурката да ти окапе, потомство да не създадеш! Анадънму?👹👹👹👹
  • 4
    1
    русенец
    Това нещо позор за ватманите и от семейства ли започна да разбира? Баси тъпата държава дето педали са и култур диреците, а и управляващите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари