Евакуират 14 000 души заради мощен взрив в химически завод

0
Докато започне евакуацията хората са били приканени да останат у дома си, като затворят прозорците и вратите.
Докато започне евакуацията хората са били приканени да останат у дома си, като затворят прозорците и вратите. Видео: RT

14 000 души ще бъдат евакуирани в Германия след взрив в химически завод в близост до Бремен, северна Германия, информира Sky News.

Властите в община Ритерхуде, Долна Саксония, където стана инцидентът, се готвят да евакуират повече от 14 000 местни жители. Докато започне евакуацията хората са били приканени да останат у дома си, като затворят прозорците и вратите.

Според Sky News, голям брой на хората, живеещи в близост до завода са напуснали домовете си след експлозията. Сега те се намират в сградите на местните училища.

Мощен взрив избухна в химическия завод Organo-Fluid, близо до Бремен, късно вечерта във вторник. Според началника на местната полиция, експлозията е чута на "десетки километри". Той също така добави, че сградите в непосредствена близост до завода са сериозно повредени.

На мястото на инцидента работят около 300 пожарникари и 60 полицаи. Съобщава се, че няколко сгради в завода са в пламъци. Железопътната връзка между Бремен и Бремерхафен е спряна. Няма информация за жертви, допълва БГНЕС.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари