Евакуираните от Ухан българи ще бъдат тествани за коронавирус във ВМА

0
Осигурени са - както за тях, така и за специалистите, които ще ги наблюдават, изолационни костюми, защитни маски и очила
Осигурени са - както за тях, така и за специалистите, които ще ги наблюдават, изолационни костюми, защитни маски и очила Видео: БНТ

Ден, след като Световната здравна организация обяви глобална тревога заради коронавируса, евакуацията от Китай на чужденци продължава.

Това се вижда и от снимките от летището в Ухан, изпратени от зрител на БНТ. Още три българки, които са заявили желание, ще бъдат евакуирани утре от китайския град заради разпространението на опасния коронавирус.

Две от жените ще пътуват с френски самолет, а третата - с германски. След завръщането им в България те ще бъдат подложени на тестове за коронавирус и ще бъдат настанени в стаи със специален достъп в Катедрата по инфекциозни болести на ВМА. Осигурени са - както за тях, така и за специалистите, които ще ги наблюдават, изолационни костюми, защитни маски и очила.

"Цялата координация по пристигането на българските граждани се осъществява от МВнР. Ние сме в непрекъсната връзка с тях. В самолета, който ще отлети до мястото, където ще кацнат във Франция и в Германия, ще има медицински екипи, които ще придружават българските граждани до България, а след като пристигнат, вече сме разговаряли и са осигурени всички необходими условия за тяхното приемане и наблюдение във ВМА", заяви Кирил Ананиев - министърът на здравеопазването. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари