Евакуираха обитатели на блок заради бомба

0
Екстремните мерки бяха предприети заради съмнителен багаж оставен в търговски обект/ Снимката е илюстративна
Екстремните мерки бяха предприети заради съмнителен багаж оставен в търговски обект/ Снимката е илюстративна

Над 100 обитатели на жилищен блок само на десетина метра от полицията във Велико Търново в петък вечерта бяха евакуирани заради съмнения за бомба.

Заради извънредната ситуация центърът на старата столица бе отцепен, информира вестник "Труд".

Екстремните мерки бяха предприети заради съмнителен багаж оставен в търговски обект на ул „Бачо Киро“. Има съмнения, че пакетът съдържа взривно устройство. Сакът бил забелязан от служител на магазина около 19,30 часа , който незабавно подал сигнал на тел.112.

Незабавно е сформирана група от екипи на полицията и пожарната. Само след броени минути цялата улица от търговски център „Искра“ до кръстовището до старото военно училище бе затворена за движение. Полицаите и пожарникарите са евакуирила живущите в 5-етажната кооперация над супермаркета, както и от блоковете в непосредствена близост. Персоналът на магазина също е трябвало веднага да напусне обекта.

„Всички евакуирани са добре и на безопасно място. Чака се да пристигне екип от СДОТ, който да провери и обезопаси съмнителния пакет”, увериха от Областната дирекция на МВР в болярския град.

Пред сградата на полицейското управление гъмжеше от униформени. Над двайсетина от евакуираните в мразовитата снежна нощ бяха приютени във фоаето на полицейското управление, като част от тях кротко пиеха кафе по пижами. Някои от съседите им пък бяха подслонени за през нощта от техни близки.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари