Евакуираха актьори и зрители от операта в Одеса

0
Одеска област отново е подложена на атака с дронове
Одеска област отново е подложена на атака с дронове

Одеска област отново е подложена на атака с дронове

Одеска област в Югозападна Украйна е атакувана с дронове. В украинския черноморски град и региона сирените бяха задействани в 19:17 часа (и българско време).

Дроновете летят от Николаевска област в посока към северозападните райони на Одеска област. Противовъздушната отбрана в региона работи, съобщиха военновъздушните сили на Украйна в приложението "Телеграм".

Властите призовават населението да се укриват в бомбоубежища и укрития.

В Одеския национален оперен театър бе спряно представлението, което дават тази вечер - операта "Набуко" от Джузепе Верди. Всички зрители и актьори бяха помолени да слязат в укритието на театъра, съобщава БТА.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари