Euronews рекламира морето и минералните ни води

2
България заема второ място в Европа, след Исландия, по брой термални извори
България заема второ място в Европа, след Исландия, по брой термални извори Видео: Euronews

България заема второ място в Европа, след Исландия, по брой термални извори.

Благодарение на своите елегантни комплекси, златните плажове и топлите минерални извори българското крайбрежие се е превърнало в предпочитано място за ваканции край Черно море.

Богато на термални и минерални води в многобройните лечебни комплекси, крайбрежието изобилства с предпочитани места за отдих. В „Св. св. Константин и Елена“, най-стария балнеолечебен курорт в страната, историята „е започнала преди 112 години“, обяснява Любомир Стамболийски, търговски директор на комплекса, предава TravelNews.

Най-напред това е било любимото място на последните ни царе. Те са имали навика да се възползват от морския бряг, от плажа, от топлата минерална вода, която тук е навсякъде. Това е любимото кътче на хората, дошли тук по медицински причини, за да подобрят физическото си здраве и умственото си състояние.“

Вана в спа център в „Св. св. Константин и Елена“

Районът, популярен с калолечебниците си, се е развил и предлага разнообразни услуги в областта на таласотерапията с процедури на високо равнище. „Опитваме се да интерпретираме едно историческо понятие на това модерно място“, изтъква Любомир Стамболийски.

Калолечение в спа център в „Св. св. Константин и Елена“, България

Малко позната на широката западна публика, България заема второ място в Европа, след Исландия, по брой термални извори. През годините по брега на морето са се развили множество хотелски комплекси, особено в балнеолечебния курорт „Св. св. Константин и Елена“, съседен на Албена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари