Euronews: Изборите в България са важни и за европейците

0
Според редакцията „заложено на карта“ е противодействието на корупцията
Според редакцията „заложено на карта“ е противодействието на корупцията Снимка: Dunavmost

Според редакцията „заложено на карта“ е противодействието на корупцията

Базираната в Лион новинарска медия Euronews публикува обширен материал за предстоящите парламентарни избори в България с твърдението, че те са изключително важни не само за гражданите на страната, но и за всички европейци.

България, малка 7-милионна балканска държава, която е най-бедната страна в Европейския съюз, рядко грабва международни заглавия. И все пак има редица причини, поради които европейците трябва да се замислят за изборите в България - от защита на върховенството на закона до започване на преговори за присъединяване със Северна Македония или ограничаване на пандемията на тежко засегнатите Балкани“, пише медията, цитирана от агенция Фокус.

Според редакцията „заложено на карта“ е противодействието на корупцията. В тази връзка се припомня, че Тransparency International класира България като най-корумпираната от 27-те държави в ЕС. Подчертава се и ситуацията с коронавируса в страната, като се припомня за локдауна, който властите в София обявиха на 18 март.

Не на последно място, според Euronews, изборите в България може да окажат сериозно влияние върху резултата от преговорите за членство на Северна Македония в ЕС. Медията припомня основните моменти в спора между София и Скопие, който в крайна сметка доведе до налагането на вето от страна на България за началото на преговорите за присъединяване на Северна Македония в ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари