Ето защо не бива да подценявате болките в кръстта

0
Болката в кръста може да възникне по различни причини
Болката в кръста може да възникне по различни причини

Болката в кръста може да възникне по различни причини. Тази част от тялото е доста сложна, защото там са и бъбреците, и гръбнакът.

Ако сте заети с тежка физическа работа и когато се върнете вкъщи, усещате неприятна, но все още търпима болка в кръста, която не минава с масажи, имате миозит.

Това представлява увреждане на мускулите на кръста и пояса. За да се избавите по-бързо, изпийте обезболяващо лекарство и натрийте кръста си с обезболяващ крем. След това легнете, завийте се добре и се затоплете.

Може да използвате за същата цел и грейка. Ще ви мине, но трябва да изчакате известно време.

Болка може да възникне внезапно и без да сте извършвали някаква физическа работа.

В началото е лека, но постепенно се усилва. Започва да ви "щрака" от едната страна толкова силно, че не можете място да си намерите. Това е несъмнено признак на бъбречна атака. Имате пясък или камъни в бъбреците.

За да избягате от страданието, вземете обезболяващо и пийте повече вода. Задължително посетете лекар. Може да имате опасна инфекция на бъбреците, която да коства дори загубата им.

Ако сте стояли на течение и сте вършили някаква работа, възможно е да се появят болки от едната страна. Посягате към обезболяващи средства, но не минава. Болката се усилва и се спуска към крака. В такъв случай несъмнено става дума за радикулит.

Това е възпаление на коренчето на нерви, които излизат от гръбначния мозък, минават през доста тесни места край прешлените и са твърде чувствителни към настинка.

За да избегнете болката, пийте обезболяващи и противовъзпалителни лекарства. Сложете на болната страна грейка и я завийте с вълнен шал. Не се движете много. След 1-2 дни ще се почувствате добре.

При пронизване вдясно, което ви кара да повръщате, говорим за жлъчна атака. Вероятно вадите пясък или камъче от жлъчния мехур.

Успокоение потърсете в употребата аналгетици. Сложете топло вдясно под ребрата и на кръста. Ако не мине след 2-3 часа, повикайте доктор.

Болката в кръста е знак и за дискова херния. Появява се след вдигане на тежко. Тя изведнъж прерязва.

Едва се довличате до стол или до легло. В такъв случай хрущялът между два гръбначни прешлена се е подал встрани и е притиснал коренчетата на нервите.

Лежете и пийте обезболяващи и противовъзпалителни. Вероятно след ден-два ще започне да минава. Но ако болката се разраства, веднага потърсете помощта на спе­циалист.

Източник: Ezine.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари