Красавицата Поли стана новата Мис Русия

0

Представителката на Свердловска област Полина Попова спечели титлата "Мис Русия 2017 г.

Красавицата победи в оспорвана надпревара между 50 млади дами, съобщава руската информационна агенция ТАСС, предаде Факти.бг.

Полина Попова представляваше района на Свердловск в Урал по време на конкурса. 21-годишната красавица учи китайски език, обича да играе тенис и да се вихри в кухнята. Любимата ѝ книга е романът "Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл.

Победителката в тазгодишноя конкурс получи короната си от Мис Русия 2016, Яна Доброволская. Прелестната тиара е изработена от бяло злато, украсена с брилянти и перли и е на стойност над 1 милион долара.

Тя си тръгна от престижния конкурс за красота и с автомобил, парична премия, в размер на 3 милиона рубли и възможността да представлява Русия на международните конкурси "Мис Свят" и "Мис Вселена".

Ксения Александрова от Москва бе обявена за първа подгласничка, а Албина Актямова от Башкортостан стана втора подгласничка.

Мис Русия за първи път е проведен в Съветския съюз през 1989 г., под името Мис СССР и оттогава се провежда ежегодно в Москва. От 2016 г. конкурса се провежда под егидата на Министерството на културата в Русия.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари