Ето я истината за кренвиршите в България

7
Всеки потребител трябва да направи своя информиран избор при покупка на кренвирши родно производство
Всеки потребител трябва да направи своя информиран избор при покупка на кренвирши родно производство Видео: TV7

Потребителите трябва да направят своя информиран избор, твърди производител

Всеки потребител трябва да направи своя информиран избор при покупка на кренвирши родно производство и да избере продукта не по цената, а по това какво съдържа. Това е заключението от експеримента на TV7 за това - какво съдържат този тип малотрайни колбаси.

Вчера в ефира на "Добро утро, България!" професионалният готвач Борис Петров и собственикът на една от големите месопреработвателни компании у нас - Кирил Вътев, се обзаложиха как ще реагират кренвиршите при печене и при варене. Оказа се, че те не промениха теглото си, но пък се разпукаха и надуха. Това означава, че има съставки, които променят формата им.

Производителите са длъжни да обявяват всички съставки, в противен случай рискуват да бъде затворено предприятието им, заяви Богомил Николов от асоциация "Активни потребители".

Когато ние се качим в самолет или такси, разчитаме на професионализма на пилота или шофьора. Ние не сме наясно с тяхната работа и им поверяваме живота си. По същия начин е и с продуктите, които купуваме на пазара. Щом са в търговската мрежа, те трябва да са безопасни, категоричен е шеф Петров.

На пазара не се допускат продукти, които са вредни за хората. Различните видове обаче имат различна хранителна стойност, категоричен е Кирил Вътев.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари