Ето кои мъже влизат в запаса!

0
Много мъже може да си отдъхнат!
Много мъже може да си отдъхнат!

Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията и да се водят на отчет, предлагат бивши офицери, гръмна столичен всекидневник. Това било  едно от предложенията за промени в  законодателството, направено от представители на Централното военно окръжие и хора от Съюза на бившите офицери и сержанти, се казва в информацията.

Това не може да стане, защото е в остро противоречие със Закона за резерва на въоръжените сили”, коментира пред BIG5 бившият военен министър и настоящ съветник на премиера Бойко Борисов Аню Ангелов.

Според сега действащото законодателство в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са преминали през  военна подготовка и са положили клетва.

Не съм чел тази информация. Всякакви организации могат да правят всевъзможни предложения, но Народното събрание в крайна сметка е законодателния орган, който решава. Към настоящия момент в Министерския съвет не е поставяно на дневен ред разглеждането на подобно предложение”, категоричен бе съветникът на Бойко Борисов по военните въпроси.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари