Ето как русчуклийският дух напуска града ни!

3
Каква ще е съдбата на къща-столетница в центъра на Русе
Каква ще е съдбата на къща-столетница в центъра на Русе Снимка: Facebook / Иво Ботев

Каква ще е съдбата на къща-столетница в центъра на Русе

Къщата е с архитектурна и културна стойност, макар това изглежда да не е отразено в официалните регистри, защото е оставена на произвола на съдбата. Иво Ботев публикува кадри, от които се вижда окаяния й вид. "Не е само тя.. За съжаление общината нищо не прави, за да запази духа на Русе. А то е много просто - покана до собственика да си ремонтира къщата. Ако откаже, общината прави ремонта и го задължава да си плати. Не започва да плаща - съд и конфискация. Така е по света, има правила и закони", коментира запознат.

Достолепната сграда се намира на улица "Духовно възраждане" и е една от многото западащи архитектурни бижута на Русе.

"И сега да сравним таз разруха с архитектурното недоразумение на Кея, погълнало милиони левове греховно похарчена пара", смята Пламен Калинов, визирайки съвременното строителство.

Та ето как полека-лека, РУСЧУКЛИЙСКИЯТ дух напуска града ни, отбелязва Иво Ботев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    селянин
    до Спокоен, БРАВО!
  • 7
    8
    Симо
    Русчуклийския дух е напуснал Русе след 1989 год.и продължава и до днес при Пенчо Милков.
  • -12
    7
    до 6
    Разбира се, че не е никакъв архитектурен или паметник на културата. Просто една стара къща, която трябва да се изрине за да не заплашва минаващи граждани и съседи. Но "реститута-фотограф" завоалирано дудне за некакъв дух. И аз много добре знам защо :) Сорри мен, но тоя епистоларен танц би имал някакъв смисъл преди много години. Изтърва момента.
  • 5
    6
    а дали
    Тази къща е обявена за паметник на културата?!? Ако не е, само си плямпаме!
  • 28
    5
    Спокоен
    Поддържането на такава съборетина изисква колосални средства. Като сте я обявили за архитектурен паметник, ще си плащате поддържането поне на фасадата. Да не би собственика да я е обявил за паметник на културата? И стига с тоя "русчуклийски дух". Духа не се прави от тухли и кирпич. Прави се от хора. А хората в Русе ги няма от десетилетия. Някакви закотвени остатъци сме останали. Закотвени къде от грижи за родители, къде от безпаричие или други житейски проблеми. Нищо невиждано в човешката история не се случва. То империи са били заличавани, ние за едно семпло градче сме се разтревожили.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари