Ето го и първият медал за България в Рио!

0
Елица Янкова спечели решителната схватка драматично със 7:6 точки
Елица Янкова спечели решителната схватка драматично със 7:6 точки Снимка: Gulliver/GettyImages

Елица Янкова спечели бронзов медал в кат. 48 кг на женската борба и донесе първото отличие за България от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, предаде Cross.

21-годишната варненка, сребърна медалистка от Еврпейските игри в Баку`15, победи с технически туш камерунката Ребека Муамбо в I кръг, а във втория надви бронзовата медалистка на последните две световни първенства и трета на европейското в Рига тази пролет - Милана Дадашева (Рус). Янкова изоставаше с 0:4 т., но с чудесни хватки успя да обърне резултата в своя полза и завърши с 9:4.

На 1/4-финала Янкова успя да победи драматично колумбийката Каролина Кастильо Идалго, трета на Панамериканските игри миналата година. Кастильо поведе с 2:0 точки, Елица изравни при 2:2, което й носеше победата при равенство накрая, заради факта, че е направила последните точки.

В последните секунди колумбийката започна акция, постави Янкова в тежка позиция, но времето изтече, преди да успее да мине зад гърба й за нови точки. Последва протест на колумбийските треньори, който бе отхвърлен и така на българката бе дадена още една точка за крайното 3:2.

За мястото на финала Янкова обаче загуби с туш от Мария Стадник. Представителката на Азербайджан е шампионка на последните 4 европейски първенства, а също така е бронзова медалистка от последното световно първенство - в Лас Вегас през 2015 г. Треньор на азербайджанката е Симеон Щерев.

Така Янкова се бори за бронзовия медал срещу аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес и спечели решителната схватка драматично със 7:6 т.

Другата ни участничка в женската борба днес - Мими Христова, отстъпи още в I кръг на монголката Орхорн Пуревдорж в кат. 58 кг. Още в следващата си схватка обаче монголката загуби с технически туш от рускинята Коблова и така Христова загуби шанс за репешажи и отпадна.

Източник: Агенция Кросс
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари