Елица Янкова получи "Сребърен сокол" за успеха си на Олимпиадата

0
Спортистката прославила България получи още един приз за заслугите си
Спортистката прославила България получи още един приз за заслугите си Видео: Нова телевизия

Бронзовата медалистка от Рио де Жанейро Елица Янкова получи приза "Сребърен сокол" на пресклуб "България", предаде БГНЕС.

Наградата се връчва за сериозни постижения в българския спорт - проявени спортно майсторство, воля и характер, изработен е от най-висока проба сребро и е придружен със сертификат.

На Игрите в Рио Янкова се пребори за бронза в женската борба в категория до 48 кг, като това бе първото отличие за българските спортисти в Бразилия.

"Откакто съм се върнала от Рио, се явявам навсякъде, умората я има, но тя е сладка умора. От всеки шампион съм взела по нещо. Аклиматизацията мина добре и много бързо, може и затова резултатите бяха такива. Бях спокойна, тъй като на Олимпиада няма какво да губиш, има само какво да спечелиш", сподели 21-годишната Елица Янкова.

Нейният личен треньор Петър Касабов допълни, че подготовката е минала перфектно, не са имали проблеми със средства и каквото са поискали, са го получили.

На церемонията по връчване на приза "Сребърен сокол" присъства и треньорът на женския отбор по борба Серафим Бързаков.

"За мен Елица е едно мъжко момиче, което се раздава постоянно и навсякъде - и на тренировки, и по време на състезания. Та заслужи този медал с много труд, воля и характер и го показа и на тепиха. Надявам се продължава в същия дух и на Олимпиадата в Токио да ни зарадва и със златен медал", коментира Бързаков. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари