Естония поема председателството на Съвета на ЕС

0
Постиженията в електронното управление са днешната визитка на Естония и това е тема, която присъства постоянно в разговорите с политици и предприемачи
Постиженията в електронното управление са днешната визитка на Естония и това е тема, която присъства постоянно в разговорите с политици и предприемачи Снимка: Ройтерс

Естония поема председателството на Съвета на Европейския съюз.

Преди ден президентът на страната Керсти Калюлайд съобщи, че определи като голям приоритет по време на председателството укрепването на Шенген.

Постиженията в електронното управление са днешната визитка на Естония и това е тема, която присъства постоянно в разговорите с политици и предприемачи, напомня БТА.

Само въвеждането на електронния подпис в личните карти на естонците пести на държавата с население от 1.3 милиона души по два процента от брутния вътрешен продукт на година. Информационните технологии осигуряват седем на сто от БВП на Естония.

Естония започва първите опити в електронизирането на живота през 90-те години на миналия век, а днес е водеща сила в тази посока и е готова да споделя опита си.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари