Ескалация на напрежението: Русия започна военни маневри до Украйна и в Крим

0
В ученията ще провери и бойната готовност на общо около 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия
В ученията ще провери и бойната готовност на общо около 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия Снимка: Reuters

Руските въоръжени сили започнаха днес нова поредица учения близо до Украйна и в анексирания Крим

В маневрите участват 6000 военнослужещи, а също изтребители и бомбардировачи, предаде Франс прес, като се позова на руски информационни агенции, съобщи БТА.

Ученията включват различни родове войски - военна авиация и противовъздушни сили, кораби на морската авиация на Черноморския и Каспийския флот, каза командващият войските в Южния военен окръг Александър Дворников.

Според ТАСС ученията на ВВС ще се проведат в четири района (Волгоградска и Ростовска област, Краснодарския край и Крим) и включват 60 изтребителя и бомбардировача.

Целта на маневрите е да се съгласуват действията на военноморските сили и авиацията при ракетни стрелби. В ученията ще провери и бойната готовност на общо около 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия.

Новината за маневрите бе огласена броени часове след като Кремъл разкритикува поставянето в бойна готовност на хиляди американски войници заради кризата между Русия и Запада във връзка с Украйна, с което според Москва Вашингтон "изостря напрежението".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари