Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг

0
Градоначалникът е под "домашен арест"
Градоначалникът е под "домашен арест" Снимка: Инж. Ешреф Ешрефов / Facebook

Градоначалникът е под "домашен арест"

След повторното преброяване на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг. Това сочи решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг, публикувано на страницата на комисията.

Ново преброяване на гласовете е извършено в три секционни избирателни комисии – в селата Могилец и Беломорци, и една – в Омуртаг. До повторното броене се стигна в изпълнение на решение на Върховния административен съд от 7 март 2024 г., с което бе потвърдено решение на Административния съд в Търговище.

Още тогава от ОИК в Омуртаг обявиха, че ще изпълнят решението на Административния съд в Търговище по казуса с избора на кмет на Омуртаг.

ОИК обявява за избран за кмет на община Омуртаг, област Търговище, Ешреф Хасанов Ешрефов, издигнат от Местна коалиция „Съюз на демократичните сили (НДПС), получил 5118 действителни гласа“, е записано в решението на ОИКОмуртаг с вчерашна дата. Решението е прието единодушно. То подлежи на обжалване пред Административен съд в седемдневен срок от обявяването му съгласно чл. 459, ал.1 от Изборния кодекс. ЗСекретарят на ОИКОмуртаг Владислава Петрова припомни, че на изборите през есента на 2023 г. за Ешрефов са гласували 5117 избиратели, предаде БТА.

Ешреф Ешрефов е под домашен арест, след като на 7 март т.г. Окръжният съд в Търговище взе мярката за неотклонение. При обжалване делото е насрочено за 19 март 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари