Есенен панаир в Тетевен

0

Народна музика и неостаряващи песни звучаха по време на Традиционния панаир в Тетевен

В дните от 29 септември до 1 октомври се проведе Традиционният есенен панаир в Тетевен. Основният акцент в празненствата бяха народните състави и формации от общината, които представиха своите завладяващи танцови и музикални изпълнения, както и неостаряващите хитове на дует „Ритон“.

Въпреки студеното време град Тетевен се изпълни с туристи и гости за събитието.

Панаирната програма включваше за всекиго по нещо и започна на 29 септември с откриване на изложението на меда от инж. Георги Дишков - председател на сдружението "Балкански нектар" – Тетевен. Последваха няколко музикални изпълнения от вокална група „Медени гласове“ - гр. Шумен, след което бяха наградени отличилите се деца в конкурс на пчеларска тематика. Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева връчи плакет и грамота на Димитър Дебеляшки за „Пчелар на годината“, а зам.-областният управител на Ловеч – Илиян Тодоров награди Иван Иванов, отново с грамота и плакет, за „Най-проспериращ млад пчелар“ в град Тетевен. На мероприятието присъстваха зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски, председателят на ОбС - Тетевен – Мария Стойчева, жители и гости на града, пчелари от страната и др.

По-късно същия ден се проведе Празничен концерт с участието на танцови състави и формации от община Тетевен, а именно: Фолклорна формация „Кенар“ - НЧ „Съгласие 1869г.“, гр. Тетевен; Детски танцов състав „Пъстроцвет“ - НЧ „Съгласие 1869г.“, гр. Тетевен; Фолклорна формация „Сборенка“ - НЧ „Развитие“  –  1931“, село Рибарица; Група за автентичен фолклор „Тетевенски божурчета“ -  НЧ „Съгласие 1869г.“, гр. Тетевен; Танцов състав „Рибарски бисери“, село Рибарица; Детски танцов състав „Царичина“, село Рибарица; Самодейна танцова формация „Ева“ - НЧ „Съгласие 1869г.“, гр. Тетевен; Фолклорна формация „Алтън Тетевен“ - НЧ „Съгласие 1869г.“, гр. Тетевен и група по народни танци при НУ „Любен Каравелов“, с.Бабинци. Преди да започне концертът, кметът на Тетевен и областния управител на Ловеч – Георги Терзийски връчиха грамоти, от Европейската асоциация на фолклорните фестивали, на Бистра Генчева и Асен Асенов - за съхранение и принос в развитието на българските традиционни народни изкуства. Изпълненията по време на спектакъла изпълниха пл. „Сава Младенов“ и заредиха присъстващите с положителни емоции и много настроение.

Вторият ден от панаира започна с детска развлекателна програма, в която най-малките се насладиха на различни номера, трикове и изненади, поднесени им от аниматори, клоуни, жонгльор и фокусник.

Концертът с участието на дует „Ритон“ се превърна в най-очакваното събитие тази година. То събра стотици фенове на популярното дуо, които освен неостаряващите си хитове изпълниха и някои от новите си песни. Малко преди началото му, кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева отправи приветствие към събралото се множество. Тя пожела на всички здраве и щастие, както и незабравими моменти и емоции по време на Традиционния панаир. При последното парче на Катя и Здравко, празнична заря огря небето, за да сложи подобаващ край на неотразимото им представяне.

Успоредно с програмата на панаира се проведоха състезанията по ориентиране за купа „Тетевен 2017“ и турнир по волейбол за ”Купата на Купите”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари