ЕС заплашва Илон Мъск, че ще забрани Туитър

1
Европейският съюз изисква от Мъск да спазва правилата за модериране на съдържанието
Европейският съюз изисква от Мъск да спазва правилата за модериране на съдържанието

Европейският съюз изисква от Мъск да спазва правилата за модериране на съдържанието

Европейският съюз заплашва Туитър със забрана на своята територия, ако собственикът на социалната мрежа Илон Мъск не спазва правилата на Съюза за модериране на съдържанието, съобщава „Файненшъл таймс“, позовавайки се на свои източници, предаде БНТ.

"Европейският комисар Тиери Бретон, който отговаря за прилагането на цифровите закони на ЕС, е отправил предупреждението по време на видеосреща с Мъск", пише вестникът, като се позовава на хора, запознати с темата на разговора.

Бретон е казал на Мъск да се придържа към списък с правила, който включва създаване на ясни критерии, по които даден потребител може да бъде блокиран, въздържане от "произволно" възстановяване на блокирани потребители, "агресивно" преследване на дезинформация и съгласие за "обширен независим одит" на платформата до следващото лято.

Според "Файненшъл таймс" Мъск е бил предупреден, че ако не спазва тези правила, Туитър рискува да наруши новия Закон на ЕС за цифровите услуги, който установява стандарт за това как технологичните компании трябва да модерират съдържанието. Отбелязва се, че ако компанията наруши закона, на социалната мрежа ще бъде наложена забрана в рамките на ЕС или глоба в размер до 6% от световния оборот.

Освен това, според "Файненшъл таймс", Бретон е призовал Мъск да прилага строги правила за рекламиране, които включват забрана за "таргетиране" (насочване на съдържание) на деца и забрана за таргетиране на всички потребители въз основа на чувствителна информация като религиозни и политически убеждения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Telegram app
    'Бах тоз €врогейски съюз! Че то по времето на бай Тошо, комунизЪма и „Желязната завеса“ нямаше чак толкова голяма цензура!
  • 3
    1
    ...
    да се счита, че в туитър не е блокирана информация относно това как Русия го начука на европа и колко много Русия я била права за да нападне усранаина и край, хомо бандитите са изперкали от злоба. Едва ли се пенят за друг вид съдържание. И все пак Туитър не е фейсбоклук и да толерира открити призиви към убийство на Руски граждани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари