ЕС забранява вноса на руския хайвер и водка

1
Включени са и ограничения срещу петролната, стоманодобивната и горската промишленост на Русия
Включени са и ограничения срещу петролната, стоманодобивната и горската промишленост на Русия Снимка: Getty Images

Включени са и ограничения срещу петролната, стоманодобивната и горската промишленост на Русия

В новия пакет санкции срещу Москва, които страните членки на Европейския съюз ще обсъдят на среща в петък, е включена забрана за вноса на територията на Общността на руски хайвер, водка и цигари, разкриват източници на електронната медия EUobserver, цитирана от Агенция Фокус.

В предложенията, част от които бяха представени по-рано тази седмица, са включени ограничения срещу петролната, стоманодобивната и горската промишленост на Русия. Те също така предвиждат санкции срещу руския гигант за добив на диаманти "Алроса“, която финансира строителството на усъвършенствана подводница. Същевременно останалата част от сектора "ще бъде пощадена“.

ЕС се стреми да постави в черния списък и влиятелния руски общественик Александър Дугин. В миналото той призова руския президент Владимир Путин да започне война, за да създаде "тоталитарна, доминирана от Русия Евразийска империя, която включва Украйна по исторически, религиозни и географски причини“, се казва във вътрешен документ на ЕС, представен на редакцията на EUobserver.

Провоенно настроените музикални звезди Юлия Чичерина, Олег Газманов и Николай Расторгуев, както и "бароните“ на руската оръжейна индустрия Александър Кочкин и Алън Луахников също са включени в новия черен списък. Останалите от общо 29 имена са малко известни държавни служители, които са замесени с организирането на определените от Запада като "фиктивни“ референдуми в окупираните украински територии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    Американската Доче веле: Имаме...
    Американската Доче веле: Имаме информация от американското посолство, че кирил петкоф днес ще нахлуе в преаването Панорама по БНТ?!
  • 3
    7
    Густав Адолф
    Щом е за водка, цигари и манджа, ватниците и майка си продават. Затов и коментарната секция е толкова активна!
  • 5
    6
    daskal
    Недейте да страдате, путинофили! Не знаете каква елитна водка се произвежда на чудесни цени в Украйна.
  • -3
    5
    Хуй за усрайна
    Айде недоебаната усрайнска третополова хохла се разрева. Малко ви е боя усраински недоклатени изчадия. Чезвай хохло и си избърши спермата от устата
  • -4
    4
    РУК за Ръша
    Айде, тъпия рашистки трол пак застъпи на смяна с 20 коментара ЗА Рушлямистан и против "фащ". Ама как може да има такива малоумници изобщо да ръсят тъпизми! Слава на нашите украински братя!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари