ЕС постигна споразумение за ограничаване на енергийното потребление с близо 12% до 2030 година

1
Постигането на целта ще изисква от държавите членки да реновират милиони сгради
Постигането на целта ще изисква от държавите членки да реновират милиони сгради Видео: NOVA

Постигането на целта ще изисква от държавите членки да реновират милиони сгради

Европейският съюз постигна споразумение за намаляване на крайното потребление на енергия в единния блок с 11,7% до 2030 г. - цел, която според евродепутатите ще помогне в борбата с изменението на климата и ще ограничи използването на руски изкопаеми горива в Европа, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

Постигането на целите ще изисква от държавите членки да реновират милиони сгради, за да губят по-малко енергия. Тъй като повечето европейски здания се отопляват с изкопаеми горива, политиката е от решаващо значение за усилията на ЕС за борба с изменението на климата.

"Това ще означава истинска промяна в полза на климата и в ущърб на Путин", посочи Нилс Фулсанг, водещият преговарящ на европарламента.

Преговарящите се съгласиха, че потреблението на енергия от крайни потребители в ЕС като домакинства и предприятия през 2030 г. трябва да бъде с 11,7% по-ниско от очакваното към тази дата.

Споразумението обаче не достигна целта за намаление с 13%, която ЕК сметна преди година, че ще трябва да помогне на страните от ЕС да се откажат от руските изкопаеми горива по-бързо, след като Москва нахлу в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    ...
    Китай гори милиони тонове въглен, ред други държави, също, а четириполовата брюкселска пасмина сгради ще реновирала и климата ще оправяла. Ох, майкооо....
  • 11
    3
    До 1:
    Във „Възраждане“ и Коцето ни е надеждата! Неделя, 2 април!
  • -15
    2
    До 1
    Ти пролетарски малоумник,няма ли кой да ти затвори вонящата уста ?
  • 13
    1
    Преместих го!
    Да ви еба путката майна и на €врогейския съюз и на НАТО-то! Няма ли да се намери поне един читав български политик, който да ни изкара от тия престъпни организации?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари