ЕС обявява край на зависимостта си от руския петрол с нови санкции

1
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен предостави подробности за предложенията
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен предостави подробности за предложенията Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страните членки ще получат 6 месеца, за да се откажат от руския петрол и 8 месеца за свързаните с него продукти

ЕС ще предложи нови санкции срещу Русия, включително петролно ембарго, информира NOVA

 Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен предостави подробности за предложенията. Това ще бъде шести пакет от санкции към страната, която провежда военна операция в Украйна.

4 отделна вида санкции бяха изброени от Фон дер Лайен - срещу високопоставени руски военни, Сбергбанк ще бъде изключена от системата за банкови преводи SWIFT, а три големи руски медии от еврорегулатора. ЕС обявява край на независимостта си от руския петрол. 

Очаква се санкциите да обхванат вноса на руски петрол. В предложението се казва, че страните членки ще получат 6 месеца, за да се откажат от руския петрол и 8 месеца за свързаните с него продукти. Унгария и Словакия вероятно ще бъдат освободени от този план, до момента те са отказали, с мотив, че са твърде зависими от руския петрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    плюс-минус
    Странни мисли бушуват: – България се командва някъде си отвън гори Тилилейски. -Депутатите са дупедати, работят за собствените интереси, папкат и слушкат. -Правителството и то работи за себе си и против държавата и хората -Събират ни парите като данъци и после си играйкат както и каквото си искат с тях -Демокрацията не е това, което е. Май така е. – ЕС и НАТО се управляват от странни личности. Дамата-гинеколог все повече ми заприличва на коктейл от баба Яга, Хитлер, Злата мащеха на Пепеляшка, маркиз дьо Карабас, Круела от 101 далматинци. Стана приказно комедийно, нали! Да, ама уви, не!
  • 7
    3
    М-хм
    Скоро €врогейският съюз ще обяви и собствената си кончина – тъжна и безславна, като на бит педераст!
  • 9
    2
    Петър
    Олигофрени! Първо да предложат приемливо, в т.ч и от икономическа гледна точка решение и след това се правете на велики!
  • 10
    1
    Нели КОЛЕВА
    ЕС въвежда шести пакет санкции,касаещи най-вече петрола и неговите продукти. 6 мес. за петрола и 8 мес. за продуктите,но ще има изключения за 2 държави- Унгария и Словакия,а може би и Австрия .Аз се питам- какви са плановете на К.П. и компания ? Относно спирането на 3 големи руски медии- ЕС показва безсилие.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари