ЕС гони дипломати от руското Постоянно представителство в Брюксел

1
Жозеп Борел уточни, че ЕС предприема допълнителни стъпки в отговор на убийствата в Украйна, за които са отговорни Кремъл и руските войски
Жозеп Борел уточни, че ЕС предприема допълнителни стъпки в отговор на убийствата в Украйна, за които са отговорни Кремъл и руските войски Снимка: EFE

Жозеп Борел уточни, че ЕС предприема допълнителни стъпки в отговор на убийствата в Украйна, за които са отговорни Кремъл и руските войски

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че обявява за персона нон грата няколко дипломати от Постоянното представителство на Русия към европейските институции.

Той уточни, че ЕС предприема допълнителни стъпки в отговор на убийствата в Украйна, за които са отговорни Кремъл и руските войски. Незаконните и разрушителни действия срещу сигурността и интересите на ЕС и на държави от Общността, включително нарушенията на Виенската конвенция от 1961 г. за дипломатическите отношения, не може да останат без твърд отговор, заяви Борел, предава БТА.

По неговите думи изгонените руски представители са били заети с дейности, които не съответстват на професионалния им статус. Предвижда се днес руският постоянен представител в ЕС да бъде привикан за втори път от началото на войната в Украйна, за да бъде запознат с новите решения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари