Ернестина Шинова плаче за Павел Чернев

0

Актрисата Ернестина Шинова, която заедно със съпруга си - режисьора Андрей Слабаков, са сред най-близките приятели на Павел Чернев, ще съдейства за организиране на погребението на политика, починал внезапно в събота, пише 24 часа.

Тя чакаше вчера следобед от САЩ да кацне сестрата на Чернев, за да уточни кога близки и приятели ще се простят с него.

Това разказа за “24 часа” Ернестина, силно разстроена от смъртта на Павел.

Политикът с приятеля си Андрей Слабаков и съпругата му Ернестина Шинова, която ще помага за погребението.

Бившият депутат от “Атака”, който през лятото щеше да навърши 47 г., се строполи пред ресторант в столичния кв. “Лозенец” в близост до 4-о РПУ. Бил в заведението с приятели. Около 16,30 ч му прилошало и излязъл на въздух отпред. Тогава изведнъж паднал на земята.

Първоначалните версии за смъртта му бяха инфаркт или белодробна тромбоемболия. Близките му още не знаят точната причина. “Не е имал сърдечни проблеми или поне не ми е казвал за друго освен за високо кръвно”, разказа Ернестина Шинова.

Тя се видяла с юриста за последно миналата седмица. Разбира за смъртта му от познати. Веднага щом ѝ съобщили, набрала личния му телефон. На джиесема му отговорило момиче, което е било с Павел в последните му минути.

Миналата седмица пък той пое адвокатската защита на Симеон Христов - обвинения за последния побой заради автопроизшествие на столичния бул. “Черни връх”. Двамата са приятели отдавна. Христов се занимава с бойни изкуства, Чернев е тренирал джудо и карате.

“Техниката в линейката , която се озовала на мястото, не е работела, хората в нея са се опитали да направят на Павел масаж, но това се оказало недостатъчно”, обяви вчера Симеон Христов пред bTV. Той отишъл на място веднага щом разбрал за случилото се.

Шефът на спешната помощ д-р Георги Гелев не вдигна вчера телефона си, потърсен за коментар. Линейката е пристигнала за 6 минути, уточниха негови колеги.

Фейсбук прелива от съболезнования за Чернев. След мандата си в 40-ото НС в групата на “Атака” той се скара с Волен Сидеров и създаде своя националистическа партия, после пък бе кандидат за президент от друга малка формация.

Накрая се върна към адвокатската си практика. Най-много обаче се прочу с ролите си в “Мисия Лондон” и в “Под прикритие”, както и с участието си в един от сезоните на “Биг Брадър”. Стана добър приятел със звезди от екрана.

Певецът Орлин Павлов също е сред най-близките му през последните години, казват техни познати. Именно хора от артистични, светски и спортни среди качиха в социалните мрежи емоционални постове в памет на Павел Чернев.

Сред покрусените са и Кубрат Пулев и Андреа.

“Винаги е много тъжно, когато се прощаваме с добри и достойни хора. Голям човек, умен и смел. Истински мъж, обичащ България. Делата ти обаче не бяха напразни! Почивай в мир, Приятелю!”, написа най-добрият ни боксьор.

“Много ще липсваш на този свят, добър човеко!”, написа дъщерята на Ваня Червенкова - Никол.

“Голямо сърце, радвам се, че бях част от живота ти! Обичам те!”, тъжи моделът Моника Валериева.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари