Ердоган бесен - иска спешна среща с Путин

0
Междувременно НАТО призова Русия да не нарушава въздушното пространство на Алианса
Междувременно НАТО призова Русия да не нарушава въздушното пространство на Алианса

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че иска да се срещне Владимир Путин след инцидента с руския военен самолет, информира БГНЕС.

Министерството на външните работи на Турция обяви, че на 29 януари руски самолет Су-34 е нарушил въздушното пространство на страната за около 25 секунди.

Според властите в страната турските радиолокационни станции нееднократно на руски и на английски език са предупреждавали руския самолет.

Вечерта, на 29 януари, посланикът на Русия бил извикан в министерството. Пред него бил изразен остър протест и осъждане на случилото се.

Пред медиите Ердоган заяви:

"Вчера имаше нарушение на нашето въздушно пространство от руски самолет. Подобни безотговорни актове не са в полза нито на Русия, нито на Турция, нито на регионалния и на глобалния свят. Аз помолих заместник-министърът на външните работи да се свърже с руската страна и да предаде,че лично искам да се срещна с уважаемия Путин. Нашият посланик в Москва ме информира,че молбата ми е предадена. До този момент отговор не сме получили".

Междувременно НАТО призова Русия да не нарушава въздушното пространство на Алианса и се обявиха "за" преки разговори между Анкара и Москва за изясняване на ситуацията.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари