ЕП призова за мащабна военна помощ за Украйна

0
"Колебаещите се" държави в ЕС трябва да предоставят справедлив дял от военната помощ
"Колебаещите се" държави в ЕС трябва да предоставят справедлив дял от военната помощ

ЕП призовава за създаване на международен трибунал за нападението срещу Украйна 

Европейският парламент прие днес призив за мащабно увеличение на военната помощ за Украйна с 504 гласа "за", 26 "против" и 36 въздържали се, предаде БТА.

ЕП призовава всички държави и международни организации да осъдят категорично фиктивните референдуми в Украйна и опита на Русия да завладее територии със сила. Евродепутатите призовават държавите от ЕС да приемат допълнителни строги санкции в отговор на тези действия, се посочва в съобщение на ЕП.

Според тях е необходимо предоставяната военна помощ да бъде съобразена с нуждите на украинските власти. "Колебаещите се" държави в ЕС трябва да предоставят справедлив дял от военна помощ, необходима за по-бързо приключване на войната, заявяват евродепутатите.

Те определят заплахите на руския президент Владимир Путин за употреба на ядрено оръжие като безотговорни и опасни и настояват за бърз отговор, ако бъдат изпълнени. Всеки опит на Русия да представи нападенията над завзетите земи като нападение срещу Русия и следователно като основание за ядрено нападение е незаконен, необоснован и няма да възпре ЕС да продължи да предоставя помощ на Украйна за нейната самоотбрана, пише в резолюцията.

ЕП осъжда военната мобилизация в Русия и мерките, принуждаващи жителите на временно превзетите области в Украйна да служат във въоръжените или помощните сили на Русия - действие, което Четвъртата Женевска конвенция забранява. За запазване на стабилността в Южен Кавказ и Централна Азия ЕП очаква увеличаване на подкрепата за страните от региона, където има приток на руски граждани, особено Грузия, Казахстан, Узбекистан, Армения и Киргизстан.

Евродепутатите допълват, че има все повече предположения, че повредите по газопровода "Северен поток" се дължат на съгласувани и умишлени действия от "държавен участник". Според тях това е поредно доказателство колко опасна е политиката на нарастваща зависимост от руските изкопаеми горива.

ЕП призовава за създаване на ad hoc международен трибунал за нападението срещу Украйна с цел наказателно преследване на "Путин и всички руски цивилни и военни служители и техните марионетки, отговорни за ръководството, започването и осъществяването на войната в Украйна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Мнение
    А ЕП не иска ли една Сатана да се стовари върху Брюксел или Париж или пък ядрената подводница да торпелира източното крайбрежие на тумора на планетата Сащ а?!
  • 3
    4
    :"';;'';'"""
    сащ е агресор! сащ е терористична държава! Германия изнася производството си в сащ! Т.е. е започнала тотална деиндустриализация на цяла европа! НИКОЙ ДА НЕ ВЯРВА НА ТЕЗИ БЪЛГАРОФОБИ/РУСОФОБИ/РУШИТЕЛИ НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!
  • 3
    3
    JAh
    Трябва да има ново служебно правителство, за да не може туморът сащ да накара България да обяви война на Русия! Не вярвайте на грантаджийте! Не трябва да има редовно правителство сега!
  • 6
    2
    Тц, тц..
    Ае тия не се спряха. За същата "солидарност" напираха по отношение мигрите дето се мъкнат насам. Заради тях икономиката на Европа ще рухне, обаче това не е важно...важното е помощи за Украина да пращаме....баси ...малоумници..
  • 8
    1
    Крайно време е американците
    да ни дадат 500,000,000 долара , за да пооправим града и магистралата Русе-В.Търново ! Поне няма да им искаме инжинери и икономисти , защо си имаме такива и то с перфектен професионализъм. Ако случайно свършим тази работа за 450,000,000 долара , ще им върнем артисалите 50,000,000 . Защото сме почтени , а не хайдуци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари