Росен Христов: Има съгласие за незабавно въвеждане на мерки за пестене на ток

1
По неговите думи България подкрепя предлаганите от ЕС пътища за действие, но очаква те да бъдат придружени с анализи и изчисления
По неговите думи България подкрепя предлаганите от ЕС пътища за действие, но очаква те да бъдат придружени с анализи и изчисления Снимка: БГНЕС

По думите му България продължава да се стреми да бъде изправна страна по договора с "Газпром"

Служебният министър на енергетиката Росен Христов обсъди с колегите си от ЕС днес в Брюксел предлаганите общи мерки срещу високите цени на енергията. Обсъдени бяха мерки за стабилизация на пазарите на енергия и готовността на всяка държава да посрещне зимния сезон, отбеляза той пред български журналисти след края на срещата, предаде БТА.

По неговите думи България подкрепя предлаганите от ЕС пътища за действие, но очаква те да бъдат придружени с анализи и изчисления. Според служебния енергиен министър има съгласие за незабавно въвеждане на мерки за пестене на ток, които не изискват инвестиции и големи организационни промени, като например спиране на уличното осветление и на осветяването на сгради.

По думите на Христов България продължава да се стреми да бъде изправна страна по договора с "Газпром". Очакваме евентуално да се възобновят доставките или да имаме добра позиция при евентуален арбитраж, поясни той по повод това, че нашата страна продължава да изпраща до руското дружество искания за изпълнение на договора. Христов определи като политическа причината "Газпром експорт" да не проявява интерес към преговори за възобновяване на доставките за нашата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Llkk
    Що, нали Европа е енергозависима вече само от тумора сащ?! Защо са ви мерки на икономии?! Нали сме в 21 век?! Нали сме в "клуба на богатите", както создормон праси излъга българските граждани преди години! Мерки за намаляване на депутатски заплати, ако има, подкрепяме, но друго - не!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари