Енергийният министър Александър Николов ще подаде оставка в понеделник

1
Сред причините за разрива в отношенията между кабинета и министерството на енергетиката, е предложеното от "Има такъв народ" за продължаване на договора с „Газпром“, докато намерим сигурен източник на доставки
Сред причините за разрива в отношенията между кабинета и министерството на енергетиката, е предложеното от "Има такъв народ" за продължаване на договора с „Газпром“, докато намерим сигурен източник на доставки Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Александър Николов и неговите заместници ще подадат оставките си в понеделник.

Това заяви заместник-енергийният министър Пламен Данаилов пред Euronews Bulgaria

Сред причините за разрива в отношенията между кабинета и министерството на енергетиката, е предложеното от "Има такъв народ" за продължаване на договора с „Газпром“, докато намерим сигурен източник на доставки. По думите на Данаилов тяхната идея срещнала отказ от страна на вицепремиера Асен Василев.

"Това правителство приключи, то трябва да си отиде, а септември да отидем на избори", заяви то

Пламен Данаилов коментира още, че цената на газа, който ползваме в България е по-висока от средната в Европейския съюз. Той подчерта, че трябва да се изпрати запитване на „Газпром“, за да кажат при какви условия могат да доставят синьо гориво, за да не разчитаме само на доставките от втечнен газ.

"В бюджета няма 1 лв. заложен за компенсации", каза още Данаилов.

"Ние казваме че трябва да се изпрати запитване, а не при какви условия да се продължи за „Газпром“.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари