Енергийната криза застрашава националното богатство на Франция – багетата

1
Министърът на икономиката на страната предложи пакет от мерки за оцеляване в помощ на 33 000 хлебопроизводители в страната
Министърът на икономиката на страната предложи пакет от мерки за оцеляване в помощ на 33 000 хлебопроизводители в страната

Министърът на икономиката на страната предложи пакет от мерки за оцеляване в помощ на 33 000 хлебопроизводители в страната

Тъй като френското правителство бърза да спаси традиционните пекарни от затваряне поради нарастващите производствени разходи, доставчиците на енергия се съгласиха да позволят предоговаряне, ако пекарните изпитват затруднения да плащат сметките си, предаде БГНЕС.

Емблематичната френска багета е все по-застрашена, тъй като хлебопроизводителите се борят с рязкото покачване на цените на маслото, брашното и захарта, както и с астрономическите сметки за електроенергия, които се очертават тази година. Някои от тях предупреждават, че фурните им ще останат неосветени.

Министърът на икономиката на страната предложи пакет от мерки за оцеляване в помощ на 33 000 хлебопроизводители в страната.

Предлаганите от правителството варианти могат да дадат отстъпка на пекарите до 40% от фактурата, и отсрочка за плащане на социалноосигурителни вноски и данъци, заяви Бруно Льо Мер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Парижка красота
    https://www.youtube.com/watch?v=HSRk7DDvREQ
  • 1
    3
    Плебей
    То в тая Франция не останаха бели франсета, бре! Само негри от бившите им колонии! Ама нищо – чернилките с рязаните пишки ще им обогатят генофонда, шибайки префърцунените французойки в кафявите точки!
  • -1
    2
    Само плебея
    под мен може да напише този безмозъчен бълвоч. Една не само плебейска, но и крайно тъпа, дълбоко провинциална свинчуга виждала Франция и Айфеловата кула само на картички. Сиренясали пишки на мангали най-вероятно ще лапат Белгийци, Холандци и Германци но в обозримо бъдеще от 50г. не и Французи. Нека гледаме себе си. Едно краве масло не можем да докараме на нивото и цената на Франция, обаче сиренясалите пишки на мангалите много добре ги знаем къде са.
  • 5
    1
    Мария-Антоанета
    Да ядат пасти! Ама май вместо кроасани и франзели ядат сиренясалите пишки на алжирци, тунезийци и мароканци! Да им е сладко на Макрон и баба му!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари