Емил Нешев: Ако е рисково за спасителите, може да оставим телата на място в Пирин

2
Хеликоптер няма как да вземе телата на мъжете, защото за машината е много опасно да лети около връх Вихрен
Хеликоптер няма как да вземе телата на мъжете, защото за машината е много опасно да лети около връх Вихрен

Хеликоптер няма как да вземе телата на мъжете, защото за машината е много опасно да лети около връх Вихрен

"Ако преценим, че има риск за живота и здравето на спасителите, може да прекратим акцията и да оставим телата на място в Пирин", каза директорът на Планинската спасителна служба към Българския червен кръст Емил Нешев, цитиран от NOVA.

Планинските спасители откриха тялото на изчезналия на Коледа в Пирин Пламен Христов. До него обаче е открит още един мъртъв мъж. За него няма информация, че се издирва. Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов.

Спасителите преглеждали кадрите, заснети през изминалите дни с дрон, когато видели на записите труп. Веднага група от 20 спасители, чиито животи са поставени под риск, тръгнала към мястото, където се натъкнали на тялото на изчезналия под връх Вихрен Пламен Христов. В близост до него видели и трупа на непознат мъж.

Очаква се двете тела да бъдат извозени до МБАЛ Благоевград, но те не могат да бъдат свалени на ръце от спасителите, тъй като липсва снежна покривка и моторните шейни не могат да бъдат включени в акцията.

Хеликоптер няма как да вземе телата на мъжете, защото за машината е много опасно да лети около връх Вихрен. „Времето, в което ще продължи акцията, се удължава с поне 12-20 часа, че и повече. В един изключително труден терен, изключително рисков терен, терен, който рискуване животите на планински спасители, които безвъзмездно правят това, което правят в момента. И всъщност не срещаме разбиране”, коментира ситуацията директорът на ПСС към БЧК Емил Нешев.

От Планинската спасителна служба призовават никой да не издирва изчезналите през последните дни хора, защото това може да бъде много опасно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Reeee
    Тези хора рискуват живота си!!!!!Имат семейства!!!Заслужава ли си заради малоумници!!!!Оставете ги.Естествения подбор да си свърши работата!
  • 7
    1
    А бе...
    Що се занимавате с глупости? Направо ги заебавайте там. Лешоядите и природата ще свършат своето...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари