eMAG вдига огромен логистичен център

0
Най-големият онлайн търговец ще инвестира 64 милиона евро
Най-големият онлайн търговец ще инвестира 64 милиона евро

Най-големият румънски онлайн търговец на дребно - eMAG ще инвестира около 64 млн. eвро в нов логистичен център в Румъния.

Той ще бъде предназначен за складиране на големи уреди и ще бъде най-големият подобен център в Югоизточна Европа, както и най-голямата инвестиция на търговеца досега.

Логистичният център с обща площ от 120 000 кв. м трябва да бъде завършен до началото на 2019 г., предвиждат от компанията. "Това ще помогне за бързото регионално развитие на eMAG като румънска марка и ще подобри процесите за големи уреди", заяви Юлиян Станчу, изпълнителен директор на eMAG.

Търговецът на дребно ще построи склада на парцел от 600 000 кв. м близо до съществуващия си склад, в покрайнините на Букурещ в район с добра инфраструктура и достъп до магистралата. Това ще позволи на компанията да подобри логистичните процеси.

eMAG е най-големият търговец на дребно в Румъния с оборот от над 440 млн. евро през 2016 г., което е увеличение с 45% на годишна база. От няколко години компанията има бизнес и в България, оперира и в Унгария.

Новият склад ще бъде с капацитет от 3 млн. продукта, съхранявайки предимно големи уреди като телевизори, хладилници, перални и др. Той ще включва и автоматични технологии за сортиране и конвейерни ленти. В пиковите часове ще натоварват 200 камиона дневно.

Логистичният център е част от дългосрочен голям инвестиционен план, който ще създаде общо 4000 работни места. За самият склад ще бъдат наети 750 нови служители.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари