Ема, която пребори COVID-19... още преди да се роди

3
През декември миналата година 28-годишната Йорданка Брандийска се заразява с COVID-19, докато е бременна с дъщеря си в седмия месец
През декември миналата година 28-годишната Йорданка Брандийска се заразява с COVID-19, докато е бременна с дъщеря си в седмия месец Видео: bTV

Майката на бебето се заразила в седмия месец, сега то е с антитела

Бебе с антитела за COVID-19 се роди в Пазарджик. Малката Ема може да се е заразила с вируса в утробата на майка си, смятат медиците, разкрива bTV.

През декември миналата година 28-годишната Йорданка Брандийска се заразява с COVID-19, докато е бременна с дъщеря си в седмия месец. „Една вечер започнах да кашлям, вдигнах лека температура. Свързах се с д-р Китов, да му кажа, че имам такива симптоми. Излезе положителен тест и започнахме лечение“, разказва тя.

Най-големият страх на Йорданка бил дали вирусът няма да навреди на детето й. „Бях много притеснена, даже се разплаках и то най-вече заради бебенцето. Защото не знаех и не бях наясно дали е безопасно за него“, спомня си тя.

В болницата в Пазарджик наблюдават не само майката, но и плода. Лекарите установяват, че развитието на бебето се забавя. И затова решават да пристъпят към раждане. Бебето започна да изостава. Което говори, че тази инфекция влияе върху неговото развитие със съдовите проблеми, които са класически за корона-вируса“, обяснява д-р Илиян Траянов.

„Цезаровото сечение го направихме някъде към 38 гестационна седмица, 39-та. Пристъпи се по спешност заради вече ясно изразено страдание на плода“, казва от своя страна д-р Иван Китов.

Така, Ема се ражда на 5 януари с тегло 2750 грама.

Атигенните тестове показват, че бебето има антитела срещу COVID-19, като то е излекувано още в утробата.

Йорданка е благодарна на лекарите грижили за нея и детето й, а сега най-голямата й мечта е Ема да бъде жива и здрава. И да бъде боец. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари