Елени от зоопарка в Айтос ще бъдат отглеждани в естествени условия край Котел

1
Участието на Зоопарка в това начинание няма да е еднократно
Участието на Зоопарка в това начинание няма да е еднократно

Участието на Зоопарка в това начинание няма да е еднократно

Четири елени лопатари от зоопарка в Айтос са настанени в обширно заграждение до Котел, където ще бъдат отглеждани и размножавани в естествени условия, предава БНР. Дейностите на зоопарка са по проект за връщане на изчезнали видове животни в природата.

Айтоските елени ще съжителстват заедно с други животни от същия вид. Оградата е достатъчно висока и сигурна срещу хищници и там те ще бъдат отглеждани и размножавани в естествени условия. Тяхното поколение ще бъде пускано и разселвано в природата през следващите години. Участието на Зоопарка в това начинание няма да е еднократно. Предвижда се и занапред да бъдат предоставяни животни, сред които и европейски муфлон, който Зоопарка в Айтос успешно размножава.

Проектът, по който се осъществяват дейностите е на сдружение „Фонд за дивата флора и фауна“ и предвижда възстановяването на черния лешояд в България. Една от стратегическите му цели, свързана с връщането на лешоядите в България, е подкрепа за дивеча и тревопасните животни, като елени, сърни, диви кози, чиито популации са намалели драстично на места, вследствие на усилено бракониерство.

Зоопаркът в Айтос има идея да участва активно в отглеждането на лешояди и контролирано да освобождава потомството им в природата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Жителите на Котел са 90% диви черни орки. Те ще им разкажат играта. Дърва си вземат от гората сега и месото ще им докарат, био, чисто, прясно. Прираста на орки ще избухне.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари